Kávovo-kokosové muffiny

Moučník

01.03.2025

Suroviny :

tekuté:
1 celé vejce nebo 50 ml aquafaby nebo 1 polévková lžíce mletého lněného semínka rozmíchaného ve 3 polévkových lžících vody
20 ml oleje
1/2 polévková lžíce rumu
50 ml (rostlinného) mléka
10 g drcené/mleté kávy (čerstvé sedliny, drti po výrobě cold brew)

suché:
30 g hnědého cukru
50 g polohrubé nebo celozrnné pšeničné mouky
30 g mletého kokosu
špetka soli - při náhradě vajec aquafabou vynecháme
špetka muškátového oříšku
1 lžička prášku do pečiva
(kokosový tuk na vymazání formiček)



Postup :

Nejprve si malé silikonové formičky vymažeme kokosovým tukem.
Smícháme veškeré suché suroviny. Přidáme vidličkou lehce prošlehané tekuté přísady a důkladně promícháme. Těsto přendáme do formiček a pečeme v horkovzdušné fritéze při teplotě 165 °C asi 20 minut, vyklopíme na pečící papír a dopečeme ze spodní strany ještě 5 minut při 165 °C.

Kávovo-kokosové muffiny - recept v PDF