Několik hodin až den předem si připravíme vejce. Nejprve je vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 7 minut. Po ukončení varu je vložíme do ...
14.10.2022
Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme přejít varem (vzkypět) v čisté vodě. Tuto vodu ...
14.10.2022
Hrst sušených hub zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Zeleninu očistíme a nakrájíme. V polévkovém hrnci nejdříve usmažíme světlou jíšku ...
23.04.2019
Cibuli nadrobno nakrájíme a orestujeme ji v hrnci na polovině oleje dozlatova. Přidáme opláchnutou hlívu pokrájenou na kostičky, zalijeme vývarem, ...
14.10.2022
Cibulku zesklovatíme na oleji, vložíme houby, zalijeme vodou, přidáme koření a zvolna vaříme asi půl hodiny. V půl hrnku vody rozmícháme mouku a ...
28.07.2020
Houby očistíme, nakrájíme, propláchneme vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené, přidáme sůl a ocet (na litr vody ...
14.10.2022
Nejdříve si připravíme zeleninový vývar, pokud nemáme v zásobě už hotový nebo masový.
V hrnci se zesíleným dnem rozpustíme máslo, vsypeme na ...
14.10.2022
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě rozmícháváme metličkou případné hrudky. ...
17.02.2023
Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut.
Do každé sklenice (kromě okurek) patří:
5 ...
23.04.2019
Žampiony oloupeme a odstraníme nohy. Klobouky zevnitř osolíme, opepříme, vyložíme nakrájeným hermelínem a posypeme kořením. Navrch každého ...
14.10.2022
Nedávno jsem četla, že "machout" či bramborový kuba je tradiční jídlo z Plzeňska, ale neznala jsem ho. Po vyzkoušení určitě zařadím do ...
25.11.2021
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme kmín a vaříme zvlášť nejdříve 10 minut, přidáme očištěné a nakrájené houby a ...
13.06.2022