Celerové řízky

Celer očistíme a nakrájíme na plátky cca 1 cm silné (můžeme je ještě překrojit na menší části). Rozkrájený celej předvaříme 5 minut ve vodě ...
01.12.2020

Falešná rybí polévka

Na másle orestujeme zeleninu, kterou poté vyjmeme, zvlášť také orestujeme rybí filé. Obojí společně prohřejeme, zalijeme vínem a necháme alkohol ...
14.10.2022

Losos

Porce ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na másle asi 2 minuty z každé strany. Rybu vyjmeme a udržujeme v teple. Podáváme s ...
14.10.2022

Nerybí karbanátky

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme celer, restujeme do lehkého opečení, zalijeme vývarem, vsypeme vločky, okořeníme a chvilku povaříme (do ...
23.02.2023

Nerybí polévka

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu (kromě mrkve na plátky), zarestujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. ...
24.12.2020

Rybí filé s řeckou omáčkou

Rozmražené filé omyjeme, osušíme, zakápneme citronem, osolíme, opepříme, lehce pomažeme hořčicí a necháme odležet. Rozehřejeme olej a rybku ...
11.07.2020

Tortily s lososem

Tortily prohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnce, pomažeme dresinkem, poklademe plátky zeleniny a lososa. Šikovně zamotáme a je hotovo!
14.10.2022