Domácí sekaná

Do větší mísy si dáme rohlíky a zakrápneme je mlékem. Až nasáknou, přidáme všechny suroviny a rukou pečlivě promícháme. Pokud chceme mít ...
14.10.2022

Játra na slanině

Játra pečlivě očistíme a nakrájíme na kousky. Slaninu vypečeme, přidáme sádlo a orestujeme cibulku. Vložíme játra, opečeme ze všech stran a ...
24.07.2020

Pastýřina

Většinou používám zbývající kaši, kterou jsme nesnědli jako přílohu, ale můžete si připravit čerstvou podle oblíbeného ...
12.02.2022

Pečená krkovička

Omytou krkovici okořeníme pořádně ze všech stran a vložíme do pekáčku na vrstvu na měsíčky nakrájené cibule a rozmáčknuté stroužky česneku, ...
06.02.2016

Segedínský guláš

Maso pokrájíme na kostky velikosti sousta, slaninu a cibuli na kostičky a zelí překrájíme. Na sádle vypečeme slaninku, přidáme cibuli a necháme ...
14.10.2022

Uzená polévka

Ná trošce sádla z vývaru orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme očistěnou pokrájenou zeleninu a zalijeme teplým přecezeným vývarem (zbaveným ...
24.04.2015

Vepřové pečené

Maso omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku pečlivě prokrájíme do mřížky, bohatě osolíme, okmínujeme (drcený a celý), kotletky nebo jiné plátky po ...
15.08.2014

Žebra Efčí

Uzená žebra rozdělíme tak, aby se nám vešla naskládat do hrnce. Zalijeme je studenou vodou, přidáme koření a zvolna vaříme asi hodinu až hodinu a ...
25.07.2020