Špagety aglio olio e peperoncino

Hlavní jídlo

27.01.2024

Suroviny :

na 2 porce:
250 g suchých špaget
sůl

4 stroužky česneku
2 mini chilli papričky
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce vody z vaření špaget

strouhaný sýr nebo lahůdkové droždí či nasucho opečená strouhanka

čerstvá petrželka na ozdobení



Postup :

Špagety uvaříme podle doporučení na obalu.
Mezitím si na středním plameni na oleji orestujeme oloupaný, středů zbavený a na tenké plátky česnek. Přidáme na proužky nakrájené papričky předem zbavené semínek. Hlídáme, aby se česnek nespálil (zhořkl by). Až bude česnek orestovaný, přidáme vodu z vaření těstovin a pak přidáme i zcezené špategy a pečlivě promícháme. Rozdělíme na porce, posypeme sýrem nebo vegan náhradou, bylinkami a podáváme.


Špagety aglio olio e peperoncino - recept v PDF