Zázvorovo-citrusové muffiny
Moučník
01.02.2025
Suroviny :
tekuté:1 celé vejce nebo 50 ml aquafaby nebo 1 polévková lžíce mletého lněného semínka rozmíchaného ve 3 polévkových lžících vody
40 ml oleje
1/2 polévkové lžíce rumu
suché:
30 g hnědého cukru
50 g polohrubé nebo celozrnné pšeničné mouky
35 g mletých ořechů či mandlí nebo mletých pražených ovesných vloček
špetka soli - při náhradě vajec aquafabou vynecháme
1/2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
(kokosový tuk na vymazání formiček)
50 g vycezené směsi zázvoru a citrusů, která zbývá po výrobě zázvorového shotu
zázvorového shotu
Postup :
Nejprve si malé silikonové formičky vymažeme kokosovým tukem.Smícháme veškeré suché suroviny. Přidáme vidličkou lehce prošlehané tekuté přísady a důkladně promícháme. Těsto přendáme do formiček a pečeme v horkovzdušné fritéze při teplotě 160°C asi 20 minut, vyklopíme na pečící papír a dopečeme ze spodní strany ještě 5 minut při 170 °C.
