Tofujíčka

Hlavní jídlo

20.02.2023

Suroviny :

tofu (cca 180 g) bílé (případně bylinkové či marinované)
1/4 lžičky kurkumy
středně velká cibule oloupaná a nakrájená na kostičky
olej
asi 2 polévkové lžíce vody (rostlinného neochuceného mléka nebo třeba aquafaby)
1 polévková lžíce lahůdkového droždí
mořská sůl
černá sůl Kala Namak
pepř
(oblíbené čerstvé nebo sušené bylinky)



Postup :

Cibulku restujeme na oleji do požadované barvy (jen sklovatá či dozlatova). Mezitím si rukou do misky rozdrobíme tofu a ochutíme (resp. obarvíme) ho kurkumou. Směs přidáme k orestované cibulce a prohříváme za stálého míchání. "Vlhkost vajec" resp. konzistenci přizpůsobíme přidáním tekutiny.
Nakonec ochutíme špetkou černé soli (má typickou vajíčkovou chuť i vůni), mořskou solí, pepřem eventuelně čerstvými či sušenými bylinkami. Na talíři doplníme zeleninovou oblohou a třeba kečupem.
Podáváme s oblíbeným pečivem.

Tofujíčka - recept v PDF