Vše smícháme v nádobě s nepřilnavým povrchem a za stálého míchání redukujeme mírným varem cca 15 minut (u nás na stupeň 7). Kápneme na čistý ...
26.07.2020
Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát.
Ve spolupráci s pekárnou se to ostatní dělá snadno: Nejdříve vložte ...
26.03.2023
Dělat bramborový salát jindy, než na Vánoce, by mne asi normálně nenapadlo, ale vařila jsem si brambor jako přídavek do chleba a vařit 1 až 2 ...
14.10.2022
Očištěný celer najemno nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědl a vmícháme ostatní ingredience. Doporučuji nechat odležet v ...
14.10.2022
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka či tenké měsíčky, česnek na tenké plátky. Společně restujeme na oleji do změknutí.
Přidáme cukr i ...
25.07.2020
Čočku přebereme od nečistot, propláchneme, zalijeme vodou zalijeme novou vodou (cca stejný objem jako měla suchá čočka - odměřujeme třeba v hrnku) ...
24.01.2022
Pokud seženete všechny požadované druhy sterilované zeleniny, bude práce poměrně snadná. Jen slijete, pokrájíte. Do oleje vmícháte cukr, sůl, ...
26.07.2020
Med prohřejeme v mikrovlnce, vmícháme obě hořčice a špetku soli, lehce prošleháme metličkou nebo vidličkou a nakonec vmícháme kopr. Necháme aspoň ...
11.07.2020
Cuketu omyjeme a nastrouháme na asi 2 mm plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Obojí promícháme s vodou a solí v širší míse, ...
29.08.2024
Suché suroviny (bílkovinu, droždí i koření) promícháme ve větší misce.
Bujon rozmícháme v horké vodě. Do vyšší nádoby odvážíme fazole a ...
18.07.2024
Okurku omyjeme, jednu polovinu nakrájíme na silnější plátky a ty pak na poloviny nebo čtvrtiny. Druhou polovinu okurky oloupeme, podélně překrojíme, ...
26.07.2020
Rajčátka podélne rozkrojíme, ale nedokrojíme (bude se nám s nimi lépe pracovat) a klademe na plech vyložený pečíčím papírem těsně vedle sebe. ...
29.08.2024
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, až se těsto nelepí na stěny mísy. (Začneme s ...
23.02.2023
Rajčata i mozzarellu pokrájíme na plátky, střídavě poskládáme na talíř, osolíme, poprášíme cukrem, okyselíme a ozdobíme bazalkou.
23.04.2019
Nádobu vymažeme olejem. Odměřenou rýži vsypeme do sítka/cedníku a propláchneme studenou tekoucí vodou. Přendáme do nádoby rýžovaru, zalijeme ...
17.04.2021
Nejprve si očistíme největší řapíky, oloupeme je z vnější strany škrabkou, abychom se zbavili tuhých vláken. Společně s mladými vnitřními ...
23.04.2019
Do menšího hrnce s tlustým dnem vypeme cukr a zahříváme na střední stupeň do rozpuštění (míchám lžící a nechávám pouze zezlátnout, čím ...
14.10.2022
Oloupanou okurku nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu (nevyhazovat, ale vypít!). Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej, ocet a nakrájený ...
05.10.2022
Oleje smícháme v nádobce s hubičkou pro snazší nalévání tenkým proudem.
Ve vyšší nádobě pomocí ponorného mixéru rozmixujeme ostatní ...
20.02.2023
Mrkev očistíme a nakrájíme škrabkou nebo nožem na tenké plátky. Ty povaříme 3 minuty ve vroucí vodě. Suroviny na marinádu smícháme, vložíme do ...
27.12.2023
Všechny suroviny kromě přídavku rozmixujeme, podle chuti přidáme přídavek (bylinky či hrubozrnné koření) a promícháme a nalijeme do vhodných ...
21.02.2021
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky (každý žloutek zvlášť). Bílky osolíme, opepříme a vyšleháme z nich pevný sníh.
Do vymyzaných formiček ...
05.05.2024
Brambory uvaříme ve slupce jako obvykle, jen je loupeme a dále zpracováváme ještě teplé. Mezitím si připravíme zálivku. Vývar zahřejeme k varu, ...
24.12.2020
Nedávno jsem četla, že "machout" či bramborový kuba je tradiční jídlo z Plzeňska, ale neznala jsem ho. Po vyzkoušení určitě zařadím do ...
25.11.2021