Broskvová zavařenina

Měkké broskve rozmačkáme nebo rozmixujeme. Tvrdší pokrájíme na kostičky. Oboje smícháme s cukrem i želírujícím přípravkem a za stálého ...
14.10.2022

Halali zelenina

Zeleninu očistíme, nakrájíme nebo nahrubo nastrouháme. Celé koření dáme do plátěného sáčku nebo jiné pomůcky, abychom ho pak nemuseli hledat. ...
21.11.2020

Houby s octem

Houby očistíme, nakrájíme, propláchneme vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby byly ponořené, přidáme sůl a ocet (na litr vody ...
14.10.2022

Nakládaná cuketa

Cuketu omyjeme a nastrouháme na asi 2 mm plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Obojí promícháme s vodou a solí v širší míse, ...
29.08.2024

Nakládané kozí rohy

Kozí rohy silnější jehlou nebo ostrým párátkem na několika místech skrz naskrz propíchneme. Naskládáme je do misky a zalejeme vroucí vodou. ...
28.07.2020

Nálev na okurky

Nálev 15 minut svaříme a necháme zchladnout. Sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Do každé sklenice (kromě okurek) patří: 5 ...
23.04.2019

Papriková pasta s chilli

Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na oleji, papriky nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Za stálého míchání začneme dusit. Po chvíli ...
10.08.2022