Nejprve si předpřipravíme sušené sójové maso. Nejlépe ho zbavíme pachutí tak, že ho necháme přejít varem (vzkypět) v čisté vodě. Tuto vodu ...
14.10.2022
Nejprve si propláchneme červenou čočku studenou vodou a pak zalijeme horkou vodou, ve které ji uvaříme mírným varem cca 15 minut. Přelijeme čočkovou ...
20.02.2023
Čočku přebereme od nečistot a propláchneme vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme čistou vodou, aby čočka byla asi 2 cm pod hladinou. Přidáme špetku ...
05.04.2025
Nejdříve si připravíme zeleninový vývar, pokud nemáme v zásobě už hotový nebo masový.
V hrnci se zesíleným dnem rozpustíme máslo, vsypeme na ...
14.10.2022
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a postupně po částech přiléváme studenou vodu a pečlivě rozmícháváme metličkou případné hrudky. ...
17.02.2023
Uvaříme si tomato-bešamelovou omáčku, kterou pak necháme mírně zchladnout a mezitím si připravíme lasagne. Z másla a mouky si připravíme ve ...
24.07.2020
Začneme bešamelovou omáčkou: z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou pečlivě rozmícháváme v postupně přilévaném mléce. Ochutíme ...
30.10.2021
Žampiony oloupeme a odstraníme nohy. Klobouky zevnitř osolíme, opepříme, vyložíme nakrájeným hermelínem a posypeme kořením. Navrch každého ...
14.10.2022
Z vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Pečlivě proděláme hnětačem s moukou, solí a olejem, až se těsto nelepí na stěny mísy. (Začneme s ...
23.02.2023
Nejprve si připravíme sušené sójové maso. Kousky necháme přejít varem (vzkypět) v čisté vodě. Tuto vodu vylijeme, sójové trochu maso vymačkáme ...
05.08.2023
Nedávno jsem četla, že "machout" či bramborový kuba je tradiční jídlo z Plzeňska, ale neznala jsem ho. Po vyzkoušení určitě zařadím do ...
25.11.2021