Bezinternetový chléb

15.05.2023

Vše v uvedeném pořadí navážíme rovnou do nádoby z pekárny, tu pak vložíme do přístroje a zapneme ...

Bramborová buchta

26.07.2022

Po opakovaných trápeních s "klesáním" středu buchty pečením ve vysoké formě (ať pekárny nebo ...

Bramborový chléb světlý

26.03.2023

Vařené brambory stačí pokrájet mřížkovým krájedlem na bramborový salát. Ve spolupráci s ...

Burgerové housky

14.10.2022

Z vlažné vody, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní suroviny (mouky nejdříve ...

Celokváskový bochník

25.07.2020

Půl dne předem si necháme prokvasit kvas. Pak přidáme další vodu (nebo 1:1 vodu s kefírem) a ...

Celokváskový s pivem a bramborem

17.07.2020

Přes noc nebo několik hodin dopředu si necháme vzejít rozkvas (záleží na okolní teplotě). 2 lžíce ...

Ciabatta

09.12.2023

Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ...

Croissanty

25.11.2021

Na těsto použijeme ruční hnětač, domácí pekárnu nebo robota. Do mísy vložíme předem připravený ...

Dvojkváskový s bramborem

03.08.2020

Několik hodin předem si připravíme rozkvasy, z livevito madre odbereme 150 g do těsta a zbytek odložíme ...

Houstičky

02.08.2022

Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...

Houstičky vegan

14.08.2021

Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny ...

Hranatá veka z droždí

05.12.2021

Veškeré suroviny od tekutých po suché svěříme pekárně a upečeme na oblíbený program. (U nás ...

Hranatý bochánek s LM

27.05.2021

Všechny suroviny (vyjma sušeného ovoce a mandlí) navážíme přímo do pekárny (nejdříve tekuté, pak ...

Chléb bez rozkvasu

05.08.2023

Nejdříve spařímesemínka nebo vločky a necháme je zchladnout. Pak do pekárny dáme suroviny v uvedeném ...

Chlebovky Hubatovky

21.11.2020

Do mísy z pekárny či robota přemístíme rozkvas, přilijeme vodu, přisypeme mouky, chlebovou drobenku, ...

Chlebový kvásek

14.10.2022

Ve vyšší skleněné či keramické nádobě (džbánu) smícháme asi 125 ml vlažné vody se 100 g mouky. ...

Kmínový chléb

23.01.2023

Vzešlý chlebový kvásek přendáme do pekárny, přidáme tekutiny a ostatní suroviny. Před pečením ...

Kynuté buchty

20.02.2023

Zkoušela jsem obě verze buchet (běžnou i vegan) a připadají mi chuťově téměř ...

Lněný toastový

07.12.2022

Asi 8 - 12 h předem si rozmícháme (namnožíme) lievito madre (LM). Také zalijeme lněné semínko a ...

Mazací chléb

13.12.2022

Tenhle recept vznikl na přání mé rodiny. Chválili sice mé nadýchané či ochucené chlebíky, ale mazat ...

Pivní chléb

27.07.2020

Přes noc rozběhnutý rozkvas smícháme s ostatními surovinami v robotu asi 10 minut (nejdříve pomalý ...

Pivní rohlíčky

26.07.2020

Nejdříve si necháme vzejít kvásek ze 100 ml vlažné vody, cukru a rozdrobeného droždí. Nejsnazší je ...

Pivní tyčinky

20.02.2023

Těsto uhněteme ručně, v robotu nebo necháme vypracovat v domácí pekárně na program "pizza". Po ...

Pšeničný chléb s lievito madre

05.12.2021

Tento chléb je vhodný díky tvárnosti těsta i pro začátečníky. Většinu práce obstará robot a to ...

Rajčatový (olivový) chlebík

14.10.2022

Do pekárny dáme tekuté, pak sypké suroviny, nakonec droždí a cukr. Spustíme program na těsto s ...

Rohlíčky rolované

14.10.2022

1. den ( Preferment ) Kvásek rozmícháme v 125 g vody, pečlivě promícháme resp. prohněteme s 250 g ...

Rychlý bochník

28.07.2020

Suroviny na rozkvas necháme prokvasit 4 - 6 hodin na dvojnásobek. (Pokud je v místnosti chladno, dám do ...

Rychlý bochník s pivem

11.07.2020

K vzešlému (nabublinkovanému a na dvojnásobek zvětšenému rozkvasu) do mísy robota přidáme pivo, ...

Svačinovky

26.07.2020

Nejprve si připravíme půlden dopředu rozvas, pak cca hodinu před mícháním těsta záparu/kaši a pak ...

Sýrový chléb

26.03.2023

Nejprve si nastrouháme sýr, ale do těsta přidáváme až později. Do mísy v pekárně dáme suroviny v ...

Toastový chléb s lievito madre

28.11.2023

Do mísy v pekárně dáme suroviny v tomto pořadí: lievito madre, voda, olej, droždí, cukr, mouky a sůl. ...

Tyčinky

28.07.2020

(Nejdříve si nakrmíme a necháme uzrát tuhý pšeničný kvas - lievito madre. Cca 3 hodiny v teple ...

Vypečený chlebík

11.12.2021

Vše postupně řidáváme do mísy robota, nejdříve tekuté, pak sypké. Mícháme cca 7 minut na ...

Zelný kváskový chléb

26.03.2023

Nejprve dáme do pekárny rozkvas, vodu, pak mouky, sůl, droždí a cukr. Po částečném promíchání ...

Zrníčkový chlebík

26.03.2023

Nejprve si navážíme či odměříme zrníčka podle chuti a zalijeme je převařenou vodou o stejném ...